top of page
Casa.jpg

 

SOLIDARITAT EN ORIGEN

 

El nostre bon amic Ousman Umar, que es defineix a ell mateix com "El català de Ghana", ens recorda un proverbi africà:

"Si vas sol arribaràs més de pressa, si vas acompanyat arribaràs més lluny"

I quina raó té, uns ens necessitem als altres i entre tots podem fer un món millor.

Gràcies al seu esforç i la nostra col·laboració, un noi de la gran família de Mar Endins, està construint una casa per a la seva família a Ghana. Estem cansats de sentir a parlar de com es podria solucionar el problema dels migrants, però ni els governs, ni institucions i Europa en conjunt estan fent res per trobar solucions.

Nosaltres en petita escala intentem posar un granet de sorra en aquest desert tan inhumà. En Seidu, com altres que han tingut la sort de no quedar-se en el mar, va arribar a Sant Andreu de la Barca i ens vàrem trobar. Ara en Seidu no està construint només una casa, està construint un futur millor per a la seva família, un futur perquè es quedin al seu país i no hagin de passar tot el que ell ha vist en aquest llarg viatge fins a la mal anomenada Europa idíl·lica que avui en dia està a les portes d'una tercera guerra mundial.

Per descomptat que una solució passa per l'acolliment i la integració al nostre país, però seria molt millor proporcionar-los els mitjans necessaris en els seus territoris. Tornem-los una miqueta de tot el que ens vàrem portar durant segles de colonització. Sabeu que actualment la Unió Europea és l'explotador més gran de la pesca del Senegal? Ensenyem-los a pescar i no els haurem de donar peix.

bottom of page